Caipirinha – Veľký konkurent Mojita

Caipirinha, Cocktail, Summer, Ice, Lime, Cachaca Na tento skvelý osviežujúci brazílsky nápoj potrebujeme:

Polovica limetky nakrájaná na osminky
2 čajové lyžičky cukru, najlepší je hnedý-trstinový
5-6 cl Cachaça [kašása]- Je to alkohol robený z cukrovej trstiny niečo ako kubánsky rum, akurát je trošku horký
rozdrvený ľad
pohár delmonico glass (trošku menší ako whiskový), alebo ak chcete aby bolo veselo :), tak klasický tall glass (vysoký široký pohár – IKEA ich je plná)

Postup:
Limetku aj cukor dáme do pohára a podrvíme, aby sa uvoľnila šťava z limetky. Pridáme rozdrvený ľad, tak aby zaplnil celý pohár. Doplníme Cachaçou a dobre premiešame. Niekto suroviny iba premieša v pohári lyžičkou, avšak cukor sa najlepšie rozpustí cca. dvojminútovým šejkovaním.

Tento nápoj pozná veľmi málo ľudí na Slovensku, ale dobrý barman sa vždy poteší, keď si ho vypýtate. Je podľa m?a lepší ako Mojito, pretože nenasávate do slamky žiadnu zelenú „burinu“ v podobe mäty, ale perfektný čistý nápoj.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *